Се повеќе се акцентира заштитата на животните, особено на крзнените; зар вреди да се убиваат животните неконтролирано само за да би имале парче вистинско крзно во Вашиот гардеробер?

Овојпат фотографот Denis Rouvre се осврнува на заштитата на рибите од неконтролираните и нелегалните практики на риболов, кои може да доведат до истребување на одредени видови риба. Rouvre тргнува од непишаното правило: ако сакате да Ве забележат, бидете провокативни. Создава серија фотографии „Fish Love“ на кои се појавуваат познати личности како дизајнерот Kenzo, Gullian Anderson и Aure Atika, целосно голи придржувани од различни видови риби.

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

СПОДЕЛИ
Претходна објаваДизни-честитка
Следна објава7 видови Пиво Потер | Anita Brown
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР