„Секојдневни рефлексии“ серија прекрасни цртежи зад кои стои името на Heikki Leis, уметник од Естонија. Користејќи молив тој создава портрети на негови познаници со големина од 60×60, на кои се претставени извршувајќи ги секојдневните утрински ритуали; од миење на лице, шминкање или пак бричење.

1

2

3

4

5

6

7

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЈадење кое раскажува приказни
Следна објаваНедостаток на една буква | Instagram игра
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР