Victoria Audouard е француски фотограф, креатор на чудни фотографии со огледала. Ја претставува реалноста и фикцијата, животот и бајката која се назира преку огледалото кое е штит на девојката од суровиот реален живот. Преку дигитална манипулација, Victotia не води на мало патување, оттргнување од реалноста и пренесување во светот на фикцијата.

„Моите идеи доаѓаат од моите сонови и кошмари, ги замрзнувам сеќавањата на она што го сонувам. Тие сеќавања не можат да се објаснат со зборови, но фотографијата и денешната технологија, ми помагаат во тоа.“

1

3

2

СПОДЕЛИ
Претходна објаваДевствено сино – Трејси Шевалие
Следна објаваНаправи сам | Саксии од бетонски блокови
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР