Претходната ноќ месечината беше полна и истовремено се наоѓаше на најблиската точка на својата орбита до Земјата, што ќе се повтори во август 2014 година. Кога се случува тоа, месечината изгледа 14% поголема и 30% посветла од кога се наоѓа на точката од својата орбита која е најоддалечена од Земјата.

Поради облаците, не сите ја имаат можноста да уживаат во месечината претходната ноќ, па затоа ние Ви ги нудиме најдобрите фотографии од повеќе делови од светот.

1.Грција1

2.Њујорк2

3.Флорида3

4.Италија4

5.Калифорнија5

6.Лондон6

7.Саутемптон7

8.Северна Каролина8

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЕкстремно гласно и неверојатно блиску – Џонатан Сафран Фоер
Следна објаваКуќа од детските мечти
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР