Clement Celma, фотограф од Барселона ни нуди прекрасни преспективи од римокатоличката црква, храмот на фамилијата Sagrada, дизајнирана од шпанскиот архитект Antoni Gaudi.  Со прецизно претставени детали е претставена целосната убавина на црквата чија изградба започнала пред еден век, поточно од  1882 година.

Геометриска симетрија, сложен дизајн, модерна архитектура… монументална градба со спектакуларни детали во рамките на секој квадратен сантиметар. Сеуште незавршена, постои проектиран датум за комплетирање до 2026 година, во време стогодишнината од смртта на Gaudi.

1

2

4

5

6

СПОДЕЛИ
Претходна објаваРевии на „Спрингфилд’“, „LBT“, „Манго“ и „Celio“ на Моден викенд Скопје
Следна објаваРомантично гнездо во 23м2
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР