Denis Dubois, фотограф, графички дизајнер и дигителен уметник, сестран уметник кој ги користи сите свои вештини за да произведе прекрасни сатирични илустрации. Интригантни дела полни со хумористични нијанси, кои на нереален начин претставуваат секојдневни предмети, но со невообичаена примена. На пример, шприцеви и патерици, обично се користат за да им се помогне на луѓето, но Dubois ги трансформира во оружје преку своите колажи.

Dubois пренесува длабока порака, проткаена низ сите илустрации: „Не војувајте, сакајте се… користете ги предметите за тоа за што се наменети, не искривувајте ја нивната вредност; а оружјето заборавете го.“

21

22

23

24

25

26

27

28 30

31

32

33

34

35

36 37

38

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСветскиот ден на книгите | 23ти април
Следна објаваПодготвени за пат | Матица & Лагуна
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР