Svetlana Kolosova е руски музичар и сликар, која ја користи нејзината рака како платно за сликање. Сцени од бајките, насликани на рака до совршенство во прекрасни живописни бои. Потсетување на детството и незаборавните бајки; сите принцови и принцези, сирени и вештерки собрани на нејзината дланка.

Восхитени од совршенството и емотивно поврзани со нашите сеќавања од детството и претставите од бајките, ќе си признаеме дека независно колку возрасни се чувствуваме – сеуште целиме да веруваме во бајки

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

СПОДЕЛИ
Претходна објаваВпечатоци од Саем на книга
Следна објаваКнижевна иницијатива | Unbound
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР