CARMA  е проект на  B-Bicycle Culture Magazine, магазин за сите страсни возачи на велосипед. Целта на проектот е да се „избрише“ сето она што еден автомобил го има направено на околината.  Од деловите на стар Мерцедес беше направен нов велосипед и дополнителна опрема од тимот на Rcicla Bicletas, со надеж дека тешката карма на автомобилот може да се избалансира со исто толку извозени километри со овој велосипед.  Велосипедот не може да се купи, туку позајми. Идејата е што повеќе луѓе да учествуваат во возењето на потребните 159,768 километри кое започна во почетокот на март.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКучињата како познатите
Следна објаваПостојано спиење | Simon Cheung
Вљубеник во уметноста и дизајнот, пружа несекојдневна и ретка презентација на истите. Носител на особена артистичка визија поткрепена со последните модни случувања, својата визуелна меморија успешно ја инкорпорира во светот на заборавените уметнички вредности. Подржувач и промотор на хуманоста, вешто ја унапредува како креативната, така и хуманата страна на животот.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР