Што се случува ако се претстават слики од минатото со луѓе од денес? Фотографот Mark Abouzeid го истражува ова прашање на ре-замисли на ренесансни портрети. Тој ги реконструира исконските слики од минатото со фотографски еквиваленти. Abouzeid смета дека фотографијата е најдобриот медиум за реоживување на ваков вид слики. Погледнете ги внимателно позите и размислете колку истите се разликуваат од денешните слики на Facebook или Instagram?

51

52

53

54

55

56

57

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМоќта на прегратките
Следна објаваФото на денот | Од врвот до дното
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР