Levitation е збирка на фото-манипулации на италијанскиот фотограф Giuseppe Lo Schiavo. Преку овие фото-манипулации, тој го прикажува својот надреален поглед на знаменитостите од светот, претставени како острови кои лебдат над океанот. Имагинативната серија претставува необичен концепт, преку користење на архитектонски структури кои се наоѓаат во реалниот живот се создаваат слики кои ја надминуваат реалноста.

Lo Schiavo вели:

„Јас ја користам фотографијата за да ги материјализирам моите визии, а не за толкување на реалноста. Јас сум го видел целиот град во прозорец, една планина во прозорец, бои во црно-бела слика…“

10

11

12

13

СПОДЕЛИ
Претходна објаваБесплатни театарски претстави во Драмски
Следна објаваНаправи сам | Мини-чанта со прстен
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР