Ако личноста има грди мисли, истите ќе почнат да се рефлектираат на нејзиното лице. И кога таа личност ќе почне да има грди мисли секој ден – да ги негува, да ги храни секој ден во месецот, секој месец од годината; лицето станува се погрдо и погрдо додека не постигне изглед кој сите ќе посакаат да го одбегнат.

1.

„Душата станува обоена со бојата на нејзините мисли.“

– Марко Аврелиј

Додека личноста која што има убави мисли никогаш нема да биде грда. Може да имате неправилен нос или тенки усни, можеби подбрада или несовршени заби – но, се додека имате убави мисли тие ќе зрачат од Вашето лице како извор на позитивна енергија и секогаш ќе бидете сметани за пријатно друштво и со широки раце прифатени од околината.

2.

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваYuna Kim – уметност во уметничко лизгање
Следна објаваБалерина | Vanessa Paxton
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР