Како прекрасно љубовно писмо, фотографот Fabio Sabatini, создава прекрасна серија фотографии на неговата сопруга Alessandra. Љубовта е најголем мотив за создавање на овие фотографии, поради тоа не изненадува фактот дека Fabio има направено повеќе од 500 фотографии од својата поубава половина. Оваа серија фотографии е насловена „Shoulders“. Патувајќи низ светот, во посета на познати места, Fabio создава фотографии во кои е фатен грбот на Alessandra, која ужива во погледот или со одземен здив се воодушевува во историските места. Главниот акцент е ставен на нејзината долга плава коса, која мора да признаеме изгледа одлично и создава љубопитност кај нас: како изгледа Alessandra? Во сите фотографии преовладува визуелното изразување на љубов на Fabio кон неговата сопруга, овозможувајќи ни да ѕирнеме во неговиот живот.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

115

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКлиматски промени | Loan Nguyen
Следна објаваМиксер-чаша | “Mуууу”
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР