Alyssa Monks е сликарка од Бруклин, која на маестрален начин ја прикажува својата способност да создава фото-реалистични слики на платно. Луѓето ги претставува преку стакло, на кое се наоѓаат капки вода. Monks за своите дела и начин на сликање вели: „Користењето филтри, како стакло, вода и пареа, му даваат подлабок пристап на насликаното лице. Овие филтри овозможуваат поголем простор за апстрактен дизајн, со јасни делови на кои е претставен дел од човечкото лице. Претставување на човечки лик, преку замагленото стакло при туширање.“

1

2

3

4

5

6

7

8

9

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМинијатурни згради | EVOL
Следна објаваНаправи сам | Oбетки од обични црни шноли
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР