Од 1997 година, бразилскиот уметник Andre Muniz Gonzaga, ги претвара испуканите површини во бизарни, изобличени ликови. Негува уникатен стил на улична уметност претворајќи ги безвредните работи во уметнички дела. Неговата уметност разубавува повеќе градови како, Сенегал, Берлин, Амстердам и во повеќе градови во Бразил. Што мислите за овие дела, дали би сакале некој чуден лик да Ве следи со поглед?

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПразнични фризури
Следна објаваПоследна почит кон Мандела | Maya Angelou
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР