Приказната се одвива во доцниот 19 век, во центарот на високите кругови во Русија. Anna Karenina е драма која говори  за моќта, љубовта, неверството, страста и мајчинството, а истата е адаптирана врз истоимената новела на Tолстој  од 1877 година.

Жанр: Драма

Режија:  Joe Wright

Улоги:  Keira Knightley, Jude Law и Aaron Taylor-Johnson

Премиера во САД:  7 Септември 2012

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКога ќе се вклучи алармот
Следна објаваКнига 360 | Yusuke Oono
Афирмацијата на уметничките вредности обелоденети преку седмата уметност е нејзин печат врз креативната страна на животот. Во чекор со последните ажурирања од својата област, внимателно ја унапредува уметноста. Суптилното комуницирање преку музиката и користењето на мултимедијалниот приказ на уметноста ја прават непоправлив оптимист и трагач кон суперлативот од светски убавини.

1 коментар

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР