Графичкиот дизајнер Evan Robertson секогаш кога ќе прочитал некоја привлечна реченица во книга ја подвлекувал и по извесно време истите тие цитати ги реализирал во интересни графички илустрации. Во секој од серијата на црно-белите постери има напишан литературен цитат и минимална илустрација која е визуелен приказ на она како го доживува авторот цитатот. Еден ваков постер со цитат од омилниот автор совршено би изгледал врамен на ѕид во Вашиот дом

СПОДЕЛИ
Претходна објава25 Зен спални соби
Следна објаваLady Dior | Телото на Лили
Величeњето и практикувањето на креативната страна на животот предизвикана од љубовта кон убавото ја одликува со особен креативен шарм и инспирација затекната на различни места. Пасионирана вљубеничка во визуелните форми на уметност, ја поддржува тежината на автентичните креативни артефакти кои го издржале тестот на времето - доволно долго за да создадат нова приказна за уметноста, раскажана преку херојските очи на истата.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР