Со статус на една од најубавите и ексклузивни подземни превозни системи во Европа, метрото во Стокхолм Шведска е се, само обично не. Ова подземно метро во Стокхолм е исполнето со извонредна уметност и всушност го нарекуваат најголемата уметнична изложба во светот, долга 110 километри.

Метрото брои 100 станици, од кои 47 се подземни, декорирани со мозаици, скулптури, слики, фрески, уметнички инсталации кои на патниците им нудат излез од сивилото и монотонијата на секојдневното патување и вистинска визуелна гозба, подготвена од 150 различни уметници.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваДали ни се потребни очила за среќа?
Следна објаваASOS | #BestNightsEver серијал
Величeњето и практикувањето на креативната страна на животот предизвикана од љубовта кон убавото ја одликува со особен креативен шарм и инспирација затекната на различни места. Пасионирана вљубеничка во визуелните форми на уметност, ја поддржува тежината на автентичните креативни артефакти кои го издржале тестот на времето - доволно долго за да создадат нова приказна за уметноста, раскажана преку херојските очи на истата.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР