Lit Motors е компанија која се наоѓа близу Сан Франциско, на чело со индустрискиот/автомобилски дизајнер Daniel Kim. Тој и неговиот тим создадоа уникатно возило, наречено Lit C-1, мало, урбано возило со едно седиште. Ова возило користи електронски уред, кој му помага да остане во исправена положба и во случај на судар.

Ова симпатично возило ја комбинира ефикасноста и малата големина на моторцикл, со безбедноста и трајноста на еден автомобил. Lit C-1 работи на батериско полнење со кое може да се поминат 150 – 220 милји, а брзината која ја достигнува е околу 190 км на час. Овој мал “господин“ ќе биде пуштен во продажба во 2014 година и ќе чини негде од 12 000 до 16 000 долари.


СПОДЕЛИ
Претходна објаваЛежерниот Сиднеј | Австралија
Следна објаваНајголемата минијатурна библиотека
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР