Кога би требало да направите портрет од класичен музичар, како би изгледал тој? Сигурни сме дека дури и најперфектно фатените кадри, добрата камера и соодветната светлина не би помогнале тие да не изгледаат здодевно.

 
Данскиот фотограф и виолончелист Nikolaj Lund направи една навистина оригинална и поинаква фото сесија со класични музичари, такашто ги фотографираше заедно со нивните инструменти на чудни места, како улици, океани, пустини, барајќи од нив да заземат навистина несекојдневни пози.

“Тој навистина знае да направи прекрасни фотографии. Атмосферата што тој ја доловува на фотографиите, прави како да сте таму и како да сте дел од целото случување.“ – вели виолинистката Isabelle van Keulen по снимањето.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКреативни стаклени чаши
Следна објаваЕквилибриум библиотека
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР