Неонските (UV) тетоважи се видливи под неонска светлина, додека пак на дневна светлина се делумно видливи или воопшто не се гледаат. Мастилото кое се употребува за тетовирање во 1995 година добива одобрение за употреба во истражувачки цели од страна на USFDA (United States Food and Drug Administration). Тоа е единствено мастило со одобрение од ваков вид и поради тоа се смета за најбезбедно за употреба бидејќи не содржи канцерогени материи.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР