New Arriwa Co. Ltd. е компанија со седиште во Бангкок, која ја доби првата награда за дизајн, за продуктите кои носат порака да се заштити природата, да не се сечат шумите и да не се уништуваат живеалиштата ма животинките.

Тие создадоа продукти во форма на стебло од дрво со две намени: саксија за цвеќе и држач за хартиени шамивчиња.

Со наводнување на растенијата, еднаш во неколку дена тие растат и создаваат кошница на дрвото, а истовремено од стеблото се поткрева верверичка со среќен израз на лицето бидејќи има дом.

Вториот продукт пак ќе ве натера да сфатите дека со секој извлечен бришач за раце, некаде се сече по едно дрво и се уништува по еден дом на верверичката која тажно потонува во дупката.

Интересно зар не?

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваДупка во подот
Следна објаваРаѓањето на книгите
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР