Празниците се oној период од годината кога можете да ја почувствувате радоста во воздухот. Украсени продавници, новогодишни елки, попусти за шопинг, топли пијалоци и празничните кулинарски понуди се само некои од одличните сјајните делови на празничната сезона. На сето ова додадете ги убавите светла и осветлени прозорци, а потоа сè станува апсолутно магично.
Многу градови низ светот даваат се од себе за да ги украсат улиците со празнични светилки. Многумина дури организираат специјални фестивали на светлината, имаат тематски изложби и некои области ги претвораат во зимска земја на чудата. Така, доколку планирате да патувате оваа празнична сезона, во галеријата откриваме места кои можете да ги посетите и кои ќе ве маѓепсаат со луксузното празнично осветлување.

ЛОНДОН, АНГЛИЈА – УЛИЦА ОКСФОРД

МАЛАГА, ШПАНИЈА – КАЛЕ ЛАРИОС

ЊУЈОРК, САД – РОКФЕЛЕР ЦЕНТАР

АМСТЕРДАМ, ХОЛАНДИЈА – AMSTERDAM LIGHTS FESTIVAL

КОПЕНХАГЕН, ДАНСКА – TIVOLI GARDENS

 МЕЛБУРН, АВСТРАЛИЈА – БОЖИЌЕН ФЕСТИВАЛ МЕЛБУРН
СИНГАПУР – ORCHARD ROAD
МЕДЕЉИН, КОЛУМБИЈА
ВАНКУВЕР, КАНАДА – ВАНДУЗЕН ФЕСТИВАЛ НА СВЕТЛИНАТА
САЛЕРНО, ИТАЛИЈА – LUCI D’ARTISTA
ДЕНВЕР, САД – BLOSSOM OF LIGHT
ГРАД МАКАТИ, ФИЛИПИНИ – AYALA TRIANGLE GARDENS
СПОДЕЛИ
Претходна објаваКонцерт на пијанистите Татја Чиковани и Дино Имери во Салон 19,19
Следна објаваЦелиот луксуз на Сен Тропе се рефлектира во овој уникатен стан
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ