Бидејќи глобалната пандемија на коронавирус продолжува да ескалира, ние продолжуваме да усвојуваме нови упатства поставени од владите и Светската здравствена организација за да се спречи ширењето на ХОВИД-19.
Сите веќе знаеме дека треба темелно да ги миеме рацете најмалку 20 секунди и да практикуваме мерки на социјална оддалеченост, како што се работа од дома и избегнување контакт со други.

Постојат многу информации што кружат на Интернет за најдобрите практики за намалување на ризикот од фаќање или ширење вируси, од кои некои се точни, а некои не.
На Инстаграм кружат бројни илустрации кои ги охрабруваат луѓето да ги преземат вистинските чекори.

 

 

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР