Парфемот е највпечатливата форма на нашето сеќавање.

Мирисите имаат магична моќ да ги евоцираат нашите најдалечните сеќавања на луѓето, скапоцените моменти … Тие се како чувари на нашите најубави спомени.

Парфемите, исто така, влијаат на нашето расположение и можат да предизвикаат различни емоции кај сите луѓе. Можат да го зголемат чувството на енергија, радоста и ентузијазмот, како и да го намалат нивото на стрес или страв.

Секоја дама со стил сака да со изборот на парфемот да остави автентичен, моќен и траен впечаток. Со оглед на фактот дека парфемите зборуваат за нашиот карактер и сензибилитет, важно е внимателно да се избере уникатниот мирис по кој ќе не препознаат.

Па така непоправливите романтичарки сакаат цветни мириси, тие што сакаат да заведуваат ориентални ноти, а мистериозните жени избираат ароматични акорди.

Спортски ориентирани жени ги сакаат цитрусни ноти, додека секогаш елегантните жени и префинета во се, претпочитаат дрвенкасти ноти на парфеми..

Зимските парфеми се карактеризираат со топла, зачинета и малку потешка нота, така да  ние ви ги препорачуваме овие 10 хит парфеми, за оваа зима.

Dior Joy Eau de Parfum

Dolce & Gabbana The Only One Eau de Parfum

Ralph Lauren Woman Eau de Parfum

Byredo Eleventh Hour Eau de Parfum

Givenchy L’Interdit Givenchy Eau de Parfum

 

Jo Malone London Honeysuckle and Davana Cologne

Estée Lauder Beautiful Belle Eau de Parfum

Calvin Klein Women Eau de Parfum

 Tom Ford Fougère Platine Eau de Parfum

Gucci Bloom Nettare Di Fiori Eau de Parfum

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКатрин Денев и Сен Лоран слават 50 години од легендарниот филм!
Следна објаваФотеља – централна точка во вашата соба!
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР