Во околината на Караганди во Казахстан е пронајдена гробница стара 5000 години, објави “Daily Mail”. Археолозите откриваат дека датира од бронзеното доба, кога постоело верување дека и после животот на земјата постои друг живот. Се смета дека поради тоа и овој љубовен пар е закопан еден покрај друг. Покрај машкиот скелет е пронајден меч и стрела, додека на женскиот скелет е пронајдена нараквица украсена со скапоцени камења. Др. Игор Кукушкин, познат научник и археолог нема одговор дали овој пар биле сопружници или биле само љубовен пар, но едно е сигурно дека нивната љубов била толку силна што тие биле закопани заедно да почиваат.

Погледнете го видеото!

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР