Денес се одбележува Меѓународниот ден на Музеите во светот и кај нас. Мистериозните врати кои ни ги отвораат музеите каде во тишината на музејските сали можеме да го почувствуваме здивот на антиката која не враќа во некојси славни историски мината, при тоа создавајќи чувство на восхит за достигнувањата на некои претходни генерации, ние посетителите и вљубениците во уметноста се збогатуваме со нови искуства и ги прошируваме нашите хоризонти.


Им го честитаме денешниот празник 18ти Мај на сите музејски работници во нашата земја, и им благодариме  за нивното светло зрачење на иницијација што ни го прават животот духовно побогат отварајќи ја устата кон окото за секоја нова изложба и посакуваме што побрзо да се отворат овие културни институции за да можеме да и понатаму да уживаме во уметноста, да се дружиме и  меѓусебно да  споделуваме различни искуства, а мистериозните излози да ни раскажуваат за некои дамнешни приказни и вредни факти.

(Музејот на Република Северна Македонија ќе го одбележи овиј празник поставувајќи на Јутјуб каналот документарни филмови на тема ,,Музеите за еднаквоста: Различност и инклузија”

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНајубави 5 пролетни парфеми!
Следна објаваПантолони над глужд се хит на сезоната!
"Art will remain the most astonishing activity of mankind born out of struggle between wisdom and madness between dream and reality in our mind!"! My main fields of interest are arts and culture, but I am easily adaptable to different types of topics. Intrinsic interest in these two fields, of which I have followed successive developments, and in their singular and profitable union: scientific abstraction and sensory rapture, ephemeral and predictive, the attribute of success and the spirit of ‘innovation. ---------------------------------------------------------------------------------- Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Формалната цел на убавината е страста на љубовта; (нејзина омилена изрека).

НЕМА КОМЕНТАРИ