Дали можеби сте слушнале за `Hygge`, дански концепт на lifestyle?

Од неодамна тој го загуби приматот на водечки концепт на европски начин на lifestyle.

Niksen (Холандски концепт) е моментално најпосакуваниот начин на опуштање на европските жители.

Што всушност значи Niksen?

Caroline Hamming (life couch trainer), неодамна го објасни овој концепт за познатото списание “Wolly Magazine”. Целосно препуштање во моментите кога не правиме ништо. Покрај тоа што правиме еден вид на пауза од многубројните секојдневни активности, во исто време, ја зголемуваме и нашата креативност. Нам ни преостанува да пробаме ваков вид на концепт, сигурно е делотворен.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНеделен хороскоп од 05 – 11.02. 2018 година!
Следна објаваTK Base | Едукативен македонски YouTube профил
"Art will remain the most astonishing activity of mankind born out of struggle between wisdom and madness between dream and reality in our mind!"! My main fields of interest are arts and culture, but I am easily adaptable to different types of topics. Intrinsic interest in these two fields, of which I have followed successive developments, and in their singular and profitable union: scientific abstraction and sensory rapture, ephemeral and predictive, the attribute of success and the spirit of ‘innovation. ---------------------------------------------------------------------------------- Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Формалната цел на убавината е страста на љубовта; (нејзина омилена изрека).

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР