Триесет годишниот Marco Grassi слика хиперреалистични дела кои изгледаат како фотографии. Со додавање на неконвенционални детали на насликаните портрети, неговите слики се во тесна граница меѓу хиперреализам и сурреализам. Неговата примарна цел е да ги истакне емоциите и да ја открие сензиивната страна на луѓето, онаа која често се обидуваме да ја сокриеме.

Некои од делата презентираат половина луѓе – половина статуи, некои се облечени во шарени парчиња облека и футуристичен накит, но сепак, сите од нив имаат неверојатно убедлива сугестија, како да се фотографии.

Image may contain: one or more people and close-up

Image may contain: 1 person, close-upImage may contain: 1 personImage may contain: 1 person, close-up


Image may contain: 1 person, close-upImage may contain: one or more peopleImage may contain: 1 person, close-up


Image may contain: 1 person, close-upImage may contain: close-up


Image may contain: one or more people and close-up


Image may contain: one or more peopleImage may contain: one or more people and close-up

Image may contain: one or more people


Image may contain: 1 personImage may contain: 1 person, close-up


Image may contain: 1 person, close-upImage may contain: one or more people and close-upImage may contain: 1 person, close-up


Image may contain: 1 person, close-upImage may contain: 1 person, close-upImage may contain: 1 person, close-up


Image may contain: 1 personImage may contain: one or more people


Image may contain: 2 people, indoor

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНовогодишно расположение во Унгарија!
Следна објаваMicheal Kors му кажа збогум на природното крзно!
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР