Некои модни трендови едноставно не се менуваат, но не затоа што неможат туку затоа што се општоприфатени и се покажале како перфектно модно решение за најголемиот број на жени.

Сите ние експериментираме со стиловите се додека не го пронајдеме вистинскиот за нас. Популарноста , на модните трендови можеме слободно да ја споредиме со “плима и осека”, што значи дека тие доаѓаат и за многу кратко заминуваат во историјата. Но. постојат и такви кои никогаш не излегле од мода и се постојано актуелни. Да започнеме од почеток

Црвен кармин

Во 1912 година кога низ улиците на Њујорк марширале повеќе од 15,000 меѓу кои била и познатата Елизабет Арден, сите до една носеле црвен кармин на своите усни и тоа со една единствена цел а тоа е изразувајќи ја сопствената сила и својот цврст став во однос на поголемато учество на жената во општеството.

Шишки

Ако сакаме да постигнеме младешки изглед секако тоа би ги постигнале со правењето шишки. Топло го препорачуваме овој стил кој е секогаш актуелен и шик. So, ladies go for it!

Мачкасти очи

Брижит Бардо, секс-симболот во 60те години од минатиот век е секако препознатлива по нејзните “мачкасти” очи. За постигнување за што подраматичен и посекси изглед ви е потребенцрн ајлајнер или црн молив. Слободно повлечете што подебела линија на горниот капак на окото и секако че го постигнете посакуваниот изглед, но при тоа бидете што попрецизни во изведбата.

Коментари

коментари

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР