Извондреден микс на фотографијата и портретот.

André Sanchez направи комбинација од фотографии направени за време на неговите патувања и фотографски портрети. Делата се нежни, поткрепени со мистична фантазија изделкани во грациозен феминистички облик. Во миксот се акцентираат и графичките елементи кои придонесуваат уште повеќе во натприродниот изглед на овие дами.

Фотографиите симболизираат бесконечна слобода, експресија на духот, но и страв од непознатото и суровата реалност на осаменоста.

 

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваRonit Baranga | Керамика од кошмарите
Следна објаваGranParaiso – луксузна верзија на рајот!
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР