Teamlab e уметничка заедница која креира серија на интерактивни уметнички инсталации низ светот, со многубројни мотиви од природата, технологијата, уметноста и дизајнот….

Нивната последна инсталација е креирана во екслклузивниот ресторан во токискиот Ginza дистрикт – Saga beef restaurant SAGAYA Ginza. Овој ресторант ја претставува исконската убавина на Јапонија со својот концепт, храна и ентериер.

Толку многу е ексклузивен, да во еден ден послужува само 8 гости. Храната се сервира во керамички чинии, а најинтересниоит дел од концептот се проекциите кои се менуваат во зависност од однесувањето на гостите. Ако гостинит е мирен, на масата ќе му слетаат птички, а доколку гостинот направи некое неочекувано и брзо движење, тогаш проектираните птички ќе одлетаат.

Концептот кој стои зад оваа инсталација е – “распуштени светови кои повторно се поврзуваат”. Тоа значи да секое ново поставување на чинија  на масата, се појавува нов свет. Значењето на целиот проект се заснова на фактот дека целиот свет константно се менува, од еден момент во друг и дека не постојат два иста момента.

Interaktivni restoran u Tokiju

Interaktivni restoran u Tokiju

Interaktivni restoran u Tokiju

Interaktivni restoran u Tokiju

Interaktivni restoran u Tokiju

Interaktivni restoran u Tokiju

Interaktivni restoran u TokijuInteraktivni restoran u Tokiju

Interaktivni restoran u Tokiju

 

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЛуксузна вила од 8.8 милиони долари!
Следна објаваИновативни кујни со префинет стил!
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР