Кога зборуваме за инспиративните извори, круцијално за работата на секој уметник да биде опкружен постојано со нив, да им покаже грижа и што е можно повеќе внимание.

Харпер Грејс ги кажува најинтересните работи на светот. Шеговити, имагинативни и филозофски нешта кои го мотивираа нејзиниот татко да направи серијал на илустрации со име Spaghetti Toes.

Идејата е толку добро реализирана, охрабрува еден детски невин стил, обележувајќи го овој период од возраста на неговата ќерка. Харпер со овој чин ги потсетува родителите околу светот да ги документираат најдрагите спомени со своите најмили, исто така охрабрувајќи не нас сите да се потсетиме на оние времиња кога нашата фантазија беше неограничена и слободна од секојдневните малечки грижи.

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваPublic Room – оваа седмица
Следна објава10 години Geox во Македонија
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР