Двете сестри и дизајнерки Echo и Maggie, креираа необични пеперутка-машни со кои го освоија интернетот. Колекцијата брои 100 парчиња, но тоа што не воодушевува е дека се изработени рачно, со помош на различни техники како што се со филцирање на волна и сликање. Сестрите за 100 дена и повеќе од 1000 часови филцање на волна, ја направија оваа колекција на машни, какви до сега немаме видено.

Инспирацијата ја најдоа во цитатот на Hunter S. Thompson кој кажал: “Вредно е да се работи тоа, заради кое срцето секогаш посилно ви чука !”

i-spent-more-than-1000-hours-to-make-these-fascinating-and-elegant-bow-tie-583a710586d93-700

772023233688930755-583a648e89601-700597296447219495979-583a648c04309-700i-spent-more-than-1000-hours-to-make-these-fascinating-and-elegant-bow-tie-583d5783c5ba1-700i-spent-more-than-1000-hours-to-make-these-fascinating-and-elegant-bow-tie-583d578f570b3-700i-spent-more-than-1000-hours-to-make-these-fascinating-and-elegant-bow-tie-583d5786642cf-700i-spent-more-than-1000-hours-to-make-these-fascinating-and-elegant-bow-tie-583d5793dd0f2-700i-spent-more-than-1000-hours-to-make-these-fascinating-and-elegant-bow-tie-583d579677867-700i-spent-more-than-1000-hours-to-make-these-fascinating-and-elegant-bow-tie-583d578c5e186-700

265106062096807833-583a65bf8aa4b-700img-4098-583a657e31597-700

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМоден тренд | Темносина боја
Следна објаваСинергија на креативните идеи од северна и јужна Европа
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР