Наместо да се обидела да го врати стариот изглед на скршениот мебел, Tatiane Freitas го поправила со помош на проsирен акрил. Во серијата на столици под име “My Old New Chair” таа креирала висхитувачки додатоци на столиците, кои создаваат оптичка илузија и изгледаат фантастично!

Нејзината метода е слична на јапонската kintsugi уметност, со чија помош се реновираат разни материјали, вклучувајќи и злато, сребро или платина. Една столица на Татјана вклучена е во Clairvoyance изложбата во Guy Hepner во New York.

my-old-new-chair-tatiane-freitas-01 my-old-new-chair-tatiane-freitas-02 my-old-new-chair-tatiane-freitas-03 my-old-new-chair-tatiane-freitas-04 my-old-new-chair-tatiane-freitas-05 my-old-new-chair-tatiane-freitas-06 my-old-new-chair-tatiane-freitas-07 my-old-new-chair-tatiane-freitas-08

СПОДЕЛИ
Претходна објаваБерлинско поткровје со бели греди и уметнички слики!
Следна објаваМодерен стан прилагоден според желбите на дизајнерот!
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР