Уметницата Celina Ortiz од Orlandо, заедно со својот маж создадоа бренд Recycled Beautifully, за да ги создадат рециклираните привезоци под името “Tree of Life. Овој пар, од старите телевизори фрлени во ѓубре, ги извлекуваат алуминиумските жици и бакар. Потоа жицата ја обликуваат во облик на дрво, обвивувајќи ја околу разни впечатливи камења – од тиркиз и ахат до психоделичниот опал.

Овој прекрасен накит го продаваат од 40 до 70 долари!

wire-jewelry-wrapped-tree-of-life-recycled-beautifully-celina-ortiz-59 wire-jewelry-wrapped-tree-of-life-recycled-beautifully-celina-ortiz-3 wire-jewelry-wrapped-tree-of-life-recycled-beautifully-celina-ortiz-8 wire-jewelry-wrapped-tree-of-life-recycled-beautifully-celina-ortiz-11 wire-jewelry-wrapped-tree-of-life-recycled-beautifully-celina-ortiz-16 wire-jewelry-wrapped-tree-of-life-recycled-beautifully-celina-ortiz-21 wire-jewelry-wrapped-tree-of-life-recycled-beautifully-celina-ortiz-24 wire-jewelry-wrapped-tree-of-life-recycled-beautifully-celina-ortiz-26 wire-jewelry-wrapped-tree-of-life-recycled-beautifully-celina-ortiz-28 wire-jewelry-wrapped-tree-of-life-recycled-beautifully-celina-ortiz-30 wire-jewelry-wrapped-tree-of-life-recycled-beautifully-celina-ortiz-45 wire-jewelry-wrapped-tree-of-life-recycled-beautifully-celina-ortiz-52 wire-jewelry-wrapped-tree-of-life-recycled-beautifully-celina-ortiz-57

СПОДЕЛИ
Претходна објава#Inktober: Илустрации на менталните заболувања
Следна објаваЗа редекорирање на домот, користете се со едноставната техника на колажот!
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР