Уметници од целиот свет триесет и еден ден во октомври цртаат илустрации со мастило. Шон Кос се одлучил на ваков начин да им придаде важност и да ја подигне општествената свест за психичките заболувања.
Илустрациите на уметникот се едноставни, но ужасно длабоки по својата природа. Никогаш не знаеме што се случува низ мислите на луѓето околу нас, па интригантно е кога некој се осмелува да зборува и да твори за она што е на некој начин табу тема.

Биполарнo пореметување
14570266_748378279715_343884318387144815_n-5804f6ca97bb0__605Пореметување на зависност од личност
14563462_748532710235_7702106841759440203_n-5804f6c8cfffe__605Социјална анксиозност
for-inktober-i-focused-on-mental-illness-and-disorders-5805d0370c85c__605 BDP (Borderline Personality Disorder)for-inktober-i-focused-on-mental-illness-and-disorders-5805ca2ae6fd4__605
Аутизам
for-inktober-i-focused-on-mental-illness-and-disorders-5805d034bf887__605
Несоница
14523034_747667239645_4558401845596305092_n-5804f6c6099d0__605
ОCD (Опсесивно компулсивно пореметување)14484748_748076554375_7528090837968828777_n-5804f6bf0cbcc__605Нарушување на посттрауматичен стресfor-inktober-i-focused-on-mental-illness-and-disorders-5805d03b622a2__605
Депресијаfor-inktober-i-focused-on-mental-illness-and-disorders-5805d032aa5c1__605
Параноидна шизофренијаfor-inktober-i-focused-on-mental-illness-and-disorders-5805cbce9ac04__605

Коментари

коментари

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР