Уличната уметност се применува во два случаи, да се разубави секојдневното монотоно сивило на високите бездушни згради и да се искаже свој став, порака, револт. Било да зборуваме за првиот или вториот случај, доаѓаме до прашањето: Зошто е забранета? Дали е криминал нешто да се разубави или пак да се ужива во демократското право?

16

Patrick Commec, направи огромен белег со своите дела на зградите во боженствената Франција. Заедно со својот тим, тој изработи впечатливи мурали од хипер-реалистични фасади кои внесуваат живот во брзата гратска динамика.

Најинтересно кај неговите фасади, покрај тридимензионалните техники, совршено-доловените сенки и птици во лет, се луѓето кои ѕиркаат од прозорците или пак разговараат на терасите. Сите тие се реални личности од историјата на градот каде е изработена фасадата. Доколку сте запознаени со француската историја, сигурно ќе препознаете неколку од нив.

Juliette et les esprits

01

Renaissance

02

La galerie V

03

Cinéma-Cannes

04

Au fil de Loire

05

Le café des acteurs

06 07

Tableaux d’Eyzin-Pinet

08 09

Clochemerle

10 11

La fée verte

12

Café de l’Aqueduc

13 14

Roméo et Juliette

15 16

Les Dolto

17

La guinguette

18

Stars’ kisses

19

Porte des Lavandières

20 21'

Porte de l’amour courtois

22 23

L’arbre aux oiseaux

24 25

Cinéma “Le Vallois”

26

Vive la récré

27 28

Aquarium

29

L’Arlesienne

30 31

Les guides de Chamonix

32

СПОДЕЛИ
Претходна објаваDe Facto Boutique | Нов бутик во ГТЦ приземје
Следна објаваХит покривач во облик на сирена!
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ