SNCF – француската национална државна железница, ги употреби уметничките дела на познатите светски уметници, покривајќи ја внатршноста на возовите со графички филмови кои ја имитираат импресионистичката уметност од  Musée d’Orsay, архитектурата на палатата Versailles и сликите од Cinema Gaumont – најстарото филмско друштво на светот. Така за време на возењето, патниците можат да се одушевуваат на “Утринското сонце” на Claude Monet или обоените стаклени sидови на Musée d’Orsay.

impressionist-art-public-trains-france-designboom-013 impressionist-art-public-trains-france-designboom-011 impressionist-art-public-trains-france-designboom-010 impressionist-art-public-trains-france-designboom-09 impressionist-art-public-trains-france-designboom-08 impressionist-art-public-trains-france-designboom-06 impressionist-art-public-trains-france-designboom-03 impressionist-art-public-trains-france-designboom-02 impressionist-art-public-trains-france-designboom-014

СПОДЕЛИ
Претходна објаваУбавината на вистинската љубов
Следна објаваДали е ова иднината на туризмот?
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ