“Tansu” е традиционелен јапонски куфер од Едо периодот, кој го карактеризира единствената техника на составување на различни видови на дрво, без употреба на алат. Куферот е завршен со посебна техника наречена “urushi”, a станува збор за јапонски облик на лак. “Tansu” куферот е украсен со декоративно железо со помош на техника од древната уметност “echizen uchi-hamono”. Станува збор за техника на леење на челик, стара 700 години, која повеќе пати го топи челикот кој станува отпорен, долготраен производ.

Yuuku Yamaguchi од дизајнерската куќа Furnitureholic, ги креираше овие два модела на “tansu”ковчези кои тежат околу 10 кг. Не се погодни за аеродроми, но се идеални за останати патувања како пикник, за уметници и модни случувања. Додека розевиот, идеален е како додаток за детска соба.

furnitureholic-yuukou-yamaguchi-echizantansu-suitcase-designboom-013

furnitureholic-yuukou-yamaguchi-echizantansu-suitcase-designboom-015

 

furnitureholic-yuukou-yamaguchi-echizantansu-suitcase-designboom-014

furnitureholic-yuukou-yamaguchi-echizantansu-suitcase-designboom-012furnitureholic-yuukou-yamaguchi-echizantansu-suitcase-designboom-008 furnitureholic-yuukou-yamaguchi-echizantansu-suitcase-designboom-007 furnitureholic-yuukou-yamaguchi-echizantansu-suitcase-designboom-006 furnitureholic-yuukou-yamaguchi-echizantansu-suitcase-designboom-004 furnitureholic-yuukou-yamaguchi-echizantansu-suitcase-designboom-003 furnitureholic-yuukou-yamaguchi-echizantansu-suitcase-designboom-001

furnitureholic-yuukou-yamaguchi-echizantansu-suitcase-designboom-009

furnitureholic-yuukou-yamaguchi-echizantansu-suitcase-designboom-010

СПОДЕЛИ
Претходна објаваKendall Jenner на насловна на Vogue!
Следна објаваОмилената книга околу врат
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР