Најголемиот отворен фестивал на уметноста во светот се одржува во јапонскиот град NIIGATA. Фестивалот има за цел да ги собере сите љубители на уметноста да уживаат во неговата програма и истовремено повикувајќи ги да ја посетат најголемата уметничка галерија  на отворено во целиот свет. Фестивалот се состои од 367 уметнички инсталации од вкупно 45 земји. Делата кои се нарачани за оваа  пригода остануваат во оваа област и на тој начин стануваат составен дел од околниот пејсаж. Направените дела всушност имаат за цел да прикажат дека сите луѓе се дел од природата. “Echigo Tsumari Art” триеналето е спектакуларно успешен пример за ревитализирање и енергезирање на овие области со уметноста. За прв пат овој фестивал се одржал во 2000 година.  01_JapanArt_ch1_03_Yayoi-Kusama_Nakamura_p34-1024x683На овогодишното триенале кураторот на изложбата FRAM KITAGAWA имаше можност да ја презентира книгата (ART PLACE JAPAN), која вклучува вкупно 800 дела кои до сега биле изложувани на претходните фестивали. Намерата е да се комуницира со убавината и богатствотона земјата, која во овој случај слуѓи како еден вид на уметничко платно. Ви претставуваме дел од овогодинешната фестивалска прогарама.Погледнете!!

04_JapanArt_ch4_54_Chiyoko-Todaka_Hisao_Ogose_p84-1024x702

05_JapanArt_ch5_85_Harumi-Yukutake_Masanori_Ikeda_p116-1024x689

05_JapanArt_ch5_94_Chiharu-Shiota_miyamoto_p122-1024x683

04_JapanArt_ch4_53_Akiko-Utsumi_kuratani_p82-1024x631

04_JapanArt_ch4_64_Yoshio-Kitayama1_Anzai_p90-1024x689

03_JapanArt_ch3_42_Kyota-Takahashi_Reiko_Kawaguchi_p76-1024x1007

05_JapanArt_ch5_98_Katsuhiko_Hibino_TKobayashi_p132-1024x681

05_JapanArt_ch5_98_Katsuhiko_Hibino_TKobayashi_p132-1024x681

v0vJxJN

 

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР