Пред еден век, кога немаше ни трага од смартфоните, лаптопите, кога цутеше ерата на црнобелите фотографии, Париз цутеше во боја.

00001

Човекот кој не дозволи Париз да тоне во сивилото на црнобелата фотографија беше Albert Kahn, богат француски банкар кој вработи четворица одлични фотографи: Léon Gimpel, Stephane Passet, Georges Chevalier и Auguste Leon, кои работеа со познатата техника на боење Autochrome Lumière.

00007

Благодарение на мозаичните бои, денес ја доживуваме атмосферата на градот на светлината пред сто години, во боите на денешницата.

Фотографиите се изложени во lbert Kahn Museum во Boulogne-Billancourt.

00002

00003

00004

00005

00006

00008

00009

00010

00011

00012

00013

000014

00015

00016

00017

00018

00019

00020

00021

00022

00023

00024

00025

00026

00027

00028

00029

00030

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНајголемиот фестивал на уметноста во светот-“The Echigo Tsumari Art”
Следна објаваПодароци за него!
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ