Готиката и Англија се речиси синоними. Да си поигрувате со готската архитектура е навистина опасно, речиси исто како да си поигрувате со самата Англија.

002

Генерално, можеме да се согласиме дека светот им припаѓа само на најхрабрите, па го отпоздравуваме делото на парижанецот Miguel Chevalier, мајсторот на дигиталната проекција. Спојувајќи ги дигиталните ефекти со прастарото совршенство е навистина ризик.

По повод на одржувањето на настан за добротворни цели од страна на Универзитетот при Кембриџ, Мигуел имаше храброст да ги осветли ѕидовите на „King’s College Chapel“, катедрала која се смета за совршен репрезентативен пример на перпендикуларната готика на интернацонално ниво.

Светлинските проекции и даваат расположение на архитектурата, менувајќи ги постојано своите облици ја нагласуваат строгоста, пријатноста и магичноста на самата катедрала. Уште една ѕвездена ноќ во ентериерот на готиката, покрај оној нели во Хогвортс.

000

001

003

004

005

006

Во врска со проекциите, можете да го погледнете краткото видео подолу.

007

СПОДЕЛИ
Претходна објаваУметнички слики на вреќички чај
Следна објаваMusaiQ со деби сингл и видео “Со Маки Сум Се Родила”
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ