Реален фотографски серијал на Kamil Kotarba, со силна порака. На местото од некогаш изгубената физичка интеракција, ни доаѓа виртуелната. Односно онаа преку која можеме да се разбереме само 10%.

Со напредокот на технологијата во последната деценија и секојдневната зависност за паметните телефони, емоционалната интелегенција започна да ни закржлавува. Полесно ни е да се изразиме со малечката тастатура на екраните, отколку тоа да го направиме на стариот добар начин – разговор во четири очи.

Фотографиите во „Hide and seek“се направени на неколку избрани локации, каде телата од луѓето се избришани, а оставени се единствено нивните раце кои држат мобилни телефони. Следи прашањето, „Дали паметните телефони нé прават навистина глупави, или само отсутни од животот?“.

02

03

04

05

06

07

08

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваБидете креативни – направете есенски аранжман со тикви!
Следна објаваФото на денот | Розово зајдисонце
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР