Првиот електронски спортски автомобил од Порше. Зарем има место за сомнеж?

Porsche Mission E беше претставен на IAA од Francfort. Автомобилот ни носи ново време, а тоа лесно може да се забележи во ултра – модернистичкиот дизајн, бел, гломазен со меки контури. Светлата, вратите и тркалата допринесуваат во екстериерот, додека ентериериерот нуди богата фул – технологија и гломазни седишта.

Моторот е правен според принципот на првиот електронски систем од 800 волти кој му дозволува целосно полнење за 15 минути. Овој убавец е способен да достигне брзина до 100 km/h за помалку од 3.5 секунди. Кој може сега да рече дека електронските автомобили се за подбив?

01

02

03

04

05

06

07

насловна

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР