Сурова и реална анимација направена од јапонскиот илустратор, Okada Takuya.

Училницата е сива, учичиштето е сиво, дворот е сив, небото е сиво и децата се сиви. Сиви, еднакви, со броеви врежани на нивните глави. Како компетитивниот едукативен систем го убива детството.

Устата од секое дете е затворена со патент, симбол кој ја крие индивидуалноста. Стресот на децата расте со земањето на резултатите од тестовите. Секое се труди да го добие максимумот за да го здобие вниманието на професорот.

0003

Домашните задачи и проектите им го одземаат времето за играње. Како што рековме, им го одземаат детството.

Секојдневниот стрес кои децата го доживуваат лесно може да се рефлектира на нивното ментално здравје. Анкциозноста кај средношколците се зголемува се повеќе и повеќе во секоја наредна генерација.

Убаво е да се туркаат децата напред, но до кој степен?

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР