На 09.08.2015, се отвори галерија во мал град во срцето на Босна и Херцеговина. Тројца млади уметници се одлучиле да и вдахнат нов живот на три децениската напуштена фабрика. Комбинирајќи разни техники, меѓу кои најчесто умешното длабење на ѕид, старата фабрика започна да дише како иновативна галерија, во која секоја пукнатина е максимално искористена.

За што поточно станува збор, можете да погледнете подолу.

0001

0002

0003

0004

0005

0006

0007

Еден студент по архитектура, еден сликар и еден уличен уметник дефинитивно знаат да си ги комбинираат вештините и да вдахнат живот во некогашниот хаос.

0008

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКлементинум, најубавата библиотека во светот
Следна објаваВенчаниците на Caroline Herrerа се сон на секоја невеста
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ