насловна

За библиотеката Клементинум во Прага со сигурност може да се каже дека е една од најубавите библиотеки во светот. Како прекрасен примерок на барокната архитектура, библиотеката постои од далечната 1722, кога била дел од Универзитетот Jesuit. Денес, во ова импресивно здание се чуваат повеќе од 20 000 книги.

4

5

Фреските на таванот ги насликал Jan Hiebl.

6

Во библиотеката се чуваат ретки примероци на книги кои наскоро ќе бидат достапни на Google Books. Интересен факт за овој дом на книгите е дека шпанскиот писател Борхес го спомнал во еден од неговите романи.

1

2

3

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПогледнете го првиот, “MAC” – makeup studio во Њујорк !
Следна објаваУметничка галерија настаната од некогашна рушевина
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ