Европската архитектура е синоним на совршеноста на умешноста на архитектите од минатите векови. Природно, занемарувајќи ја модернистичката архитектура која знае понекогаш срамежливо да ѕирне помеѓу делата на големите великани, често и забораваме дека Европа живее и во овој момент, а не само во мистиката на минатите векови.

Погледнете ги минималистичките фотографии кои ја претставуваат единствено модерна Европа.

000

Дизелдорф, Германија – Neuer Zollhof

001

Копенхаген, Данска – SEB HQ

002

Копенхаген, Данска – Forfatterhuset

003

009

005

007

Копенхаген, Данска – Aller Media A/S

004

Малмо, Шведска – Niagara

006

Малмо, Шведска – Emporia

008

Копенхаген, Данска – SEB HQ

010

Малмо, Шведска – Emporia

011

Дизелдорф, Германија – Rheinturm

012

Холандија, Utrecht Uithof – Cogeneration Plant

013

Копенхаген, Данска – Brick Architecture

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објава“Danxia” планините|Чудо на природата
Следна објаваСтан за млад пар (43 м2)
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР