Ви го претставуваме новиот модел на Mercedes-Benz, автомобилот на иднината. Ова е прототип кој ни покажува како всушност ќе изгледаат автомобилите на иднината. Минатата недела се одржа промоција на овој автомобил во Лас Вегас на саемот “Consumer Electonics Show”. Тој ги воодушеви посетителите со својот изглед и перформанси. Тој е изработен на системот hydrogen-electric plug-in hybrid system и емитува нула емисија на штетни гасови. Автомобилот поседува литиумска батераиј и два електрични мотори секој од 134kw/s, со можност да се поминат цели 200км. Литиумската батерија се полни во струја во домашни услови. Покрај ова автомобилот поседува хај-тек дигитален систем, сензори и 3D камери во својата кабина. Интересно е да се спомене седиштата на автомобилот се само ротирачки, кога патниците ќе пристигнат на посакуваната дестинација седиштата сами се вртат накај излезната врата. Главната идеја на конструкторите на овој револуционерен изум се основа на концептот на директна интеракција на возачот со возилото. Тоа значи дека сензорите во кабината реагираат на eye-contact со возачот. Со ова Мерцедес направи огромен исчекор во иновациите на автомобилите на иднината. Погледнете го ова чудо!mercedes-benz-f015-luxury-in-motion-concept-2015-consumer-electronics-show_100495722_h

mercedes-benz-f015-luxury-in-motion-concept-2015-consumer-electronics-show_100495712_h

mercedes-benz-f015-luxury-in-motion-concept-2015-consumer-electronics-show_100495711_l

mercedes-benz-f015-luxury-in-motion-concept-2015-consumer-electronics-show_100495714_l

mercedes-benz-f015-luxury-in-motion-concept-2015-consumer-electronics-show_100495715_l

mercedes-benz-f015-luxury-in-motion-concept-2015-consumer-electronics-show_100495717_h

mercedes-benz-f015-luxury-in-motion-concept-2015-consumer-electronics-show_100495713_l

mercedes-benz-f015-luxury-in-motion-concept-2015-consumer-electronics-show_100495720_h

mercedes-benz-f015-luxury-in-motion-concept-2015-consumer-electronics-show_100495719_l

mercedes-benz-f015-luxury-in-motion-concept-2015-consumer-electronics-show_100495736_l

mercedes-benz-f015-luxury-in-motion-concept-2015-consumer-electronics-show_100495718_l

mercedes-benz-f015-luxury-in-motion-concept-2015-consumer-electronics-show_100495725_l

teaser-for-mercedes-benz-autonomous-car-concept-debuting-at-2015-consumer-electronics-show_100494964_l

teaser-for-mercedes-benz-autonomous-car-concept-debuting-at-2015-consumer-electronics-show_100494965_h

НЕМА КОМЕНТАРИ