Архитектите од студиото Cadaval & Solá -Morales добиле идеја да направат нацрт за одреден тип на куќа наречена “Sunflower House” („Куќа-сончоглед”), која ќе биде лоцирана во Коста Брава, Каталонија. Во оваа куќа  прозорците се во форма на квадрат и се свртени во различни насоки, со што се добива оригинален геометриски изглед. Со тоа, куќата има неколку различни погледи, односно од секоја соба има различен поглед.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

СПОДЕЛИ
Претходна објаваАтлас на облаците – Дејвид Мичел
Следна објаваRylai – малечката бела лисица
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ